Array ( [0] => Array ( [Id] => 10006 [fakultekodu] => 1 [baslik] => CÜ-UİST Ziyaretçi Öğretim Üyesi Çağrısı [aciklama] =>

Cumhuriyet Üniversitesi ile Makedonya University of St. Paul the Apostle Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (UIST) arasında imzalanan İşbirliği Anlaşması kapsamında öğretim üyesi değişimi yapılacaktır.

Bu kapsamda UIST, Cumhuriyet Üniversitesi’nden bir öğretim üyesine 3 haftalık bir ziyaretçi öğretim üyesi olanağı sunuyor.

•  Cumhuriyet Üniversitesinden gidecek ziyaretçi öğretim üyesi Makedonya, Ohrid’de 3 hafta kalarak (2015/16 güz yarıyılında, 15 Eylül ila 15 Aralık 2015 tarihleri arasında) aşağıdaki konulardan herhangi birinde lisans öğrencilerine hızlandırılmış bir ders verecek ve notlandıracaktır. Eğitim dili İngilizce olacaktır.
•  UIST gerekli belgeleri düzenleyecek, standart ulaşım ve konaklama giderlerini karşılayacak ve Cumhuriyet Üniversitesinden gidecek ziyaretçi öğretim üyesine net 2000 ABD Doları ödeyecektir.
•  Cumhuriyet Üniversitesinden gidecek ziyaretçi öğretim üyesi bu olanağı aynı zamanda UIST öğretim üyeleri ile ortak araştırma olanaklarını görüşmek için kullanacaktır.
•  Cumhuriyet Üniversitesinden gidecek ziyaretçi öğretim üyesi 15 Haziran 2015 tarihine kadar belirlenerek karşı tarafa bildirilecektir.

Ek Bilgiler:
1) Dersler 15 gün, günde 45 dk'lık 3 saat olmak üzere yapılacaktır.
2) Derslerin uygulama saati varsa bile ziyaretçi öğretim üyesi sadece dersin kuramsal kısmını anlatmakla yükümlü olacaktır; bununla beraber öğrencilerin sorularının yanıtlandığı ek oturumlar yapılması mümkün olacaktır.
3) Ziyaretçi öğretim üyesi doktora derecesine sahip ve en az Yrd. Doç. Dr. kadrosunda bulunuyor olmalıdır.

4) Ziyaretçi öğretim üyesi ders verebilecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmalıdır.

2015/16 Güz yarıyılında verilebilecek derslerin listesi (alfabetik sırada):
Algorithms & Data Structures (Algoritmalar ve Veri Yapıları)
Basics of Bioinformatics (Temel Biyoenformatik)
Basics of Programming (Temel Programlama)
Client & Server Systems (İstemci & Sunucu Sistemleri)
Communication Protocols (İletişim Protokolleri)
Computer Graphics (Bilgisayarlı Grafik)
Computer Networks (Bilgisayar Ağları)
Computing System Configuration (Hesaplama Sistemleri Konfigürasyonu)
Data Mining (Veri Madenciliği)
Database Systems 1 (Veri Tabanı Sistemleri 1)
Digital Arts and Graphic Design (Bilgisayarlı Sanat ve Grafik Tasarım)
Digital Commerce (Bilgisayarlı/Sayısal Ticaret)
Digital Economics (Bilgisayarlı/Sayısal Ekonomi)
Digital Society (Bilgisayarlı/Sayısal Toplum)
Discrete Mathematics (Ayrık Matematik)
E-Business (E-İş)
E-Commerce (E-Ticaret)
E-Democracy (E-Demokrasi)
E-Diplomacy (E-Diplomasi)
E-Elections (E-Seçim)
E-Ethics (E-Etik)
E-Gaming (E-Oyun)
E-Marketing (E-Pazarlama)
E-Media (E-Medya)
Finite State Machines (Sonlu Durumlu Makineler)
Graphic Design (Grafik Tasarım)
Image and Signal Processing (İmge ve İşaret İşleme)
Information Technologies (Bilgi Teknolojileri)
Law of Information Technologies (Bilgi Teknolojileri Hukuku)
Linear System Theory (Doğrusal Sistem Kuramı)
Mathematics (Matematik)
Multimedia (Çokluortam/Multimedya)
Numerical Methods (Sayısal/Nümerik Yöntemler)
Parallel Data Processing (Paralel Veri İşleme)
Physics (Fizik)
Probability and Statistics (Olasılık ve İstatistik)
Programming 1 (Programlama 1)
Programming 2 (Programlama 2)
Programming 3 (Programlama 3)
Programming 4 (Programlama 4)
Project Management (Proje Yönetimi)
Public Speaking (Toplum Önünde Konuşma)
R&D Methods for Science and Engineering (Bilim ve Mühendislik için ArGe Yöntemleri)
Software Engineering (Yazılım Mühendisliği)
Stochastic Processes (Stokastik Süreçler)
Virtual Reality (Sanal Gerçeklik)
Web Design (Web Tasarımı)

İlgilenen adayların özgeçmişleri ile birlikte en geç 29 Mayıs 2015 tarihi mesai bitimine kadar Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimine başvurmaları önemle rica olunur.

Ayrıntılı Bilgi İçin; Dış İlişkiler Birimi Merih KILIÇ      Tel:2668

[btarih] => 2015-04-24 [starih] => 2015-05-29 [birim] => rektörlük [turu] => 0 [onemli] => 0 [renk] => 000000 [sirano] => 13325 [dil] => tr [sayac] => 62 [onay] => 1 ) )