Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı Duyurusu

Duyuru Başlama Tarihi : 16.10.2020 - Duyuru Bitiş Tarihi : 20.10.2020

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı Duyurusu

2020-2021 Akademik Yılı Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce I-II) Muafiyet Sınavı 20.10.2020 tarihinde iki grup halinde ekampüs (http://ekampus.cumhuriyet.edu.tr) üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır. Öğrencilerin bu sınava girmeleri zorunlu olmamakla beraber ilgili dersten muaf olmak istemeleri halinde sınava katılmaları önerilmektedir. Muafiyet sınavına giremeyen öğrenciler için yeniden sınav yapılmayacaktır. Sınava girmek için herhangi bir başvuru yapmanıza gerek yoktur.

Sınava Kimler Girebilir?

2020 YKS ile üniversitemiz lisans ve önlisans programlarına kayıt yaptıran tüm 1. Sınıf öğrenciler ve İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık sınıfını geçmiş 2019 girişli 1. Sınıf öğrenciler herhangi bir başvuru yapmadan girebilirler.

Sınava Kimler Giremez?

• Tıp Fakültesi
  • Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği,
  • Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı ile İngilizce, Fransızca Mütercim – Tercümanlık bölümleri
  • Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfları
  • İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfları

öğrencileri bu sınava giremezler.

AYLARA GÖRE DUYURULAR