Uzaktan Öğretim Sistemi Hakkında Açıklama

Duyuru Başlama Tarihi : 24.03.2020 - Duyuru Bitiş Tarihi : 31.03.2020

 

ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ


ÖĞRETİM YÖNETİM SİSTEMİ AKADEMİSYEN KULLANIM KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ


ZOOM PROGRAMI İLE DERS VİDEOSU HAZIRLAMA KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

 

Genel Esaslar

1.Uzaktan öğretim sisteminde ders programı; uygulamalar, laboratuvar çalışmaları, stajlar gibi etkinlikler hariç olmak üzere diğer tüm dersler pandemi seyrine göre belirli bir süre uzaktan öğretimle yürütülecektir. 

 

2.Dersin öğretim elemanı her hafta için ders materyalı (pdf, word, powerpoint gibi) kaynak paylaşımı ve etkinliklerle derslerini yürütecektir. Öğrencilerimiz yüklenen bu materyalları, sisteme girerek indirebilir ve çıktı alabilirler.

 

3.Halen yürütülmekte olan Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Diller Enformatik ve İLİTAM derslerinin uzaktan eğitim programlarındaki işleyiş mevcut haliyle devam edecektir.

 

4.Akademisyenler ve öğrenciler uzaktan öğretim yolu ile sunulacak derslere, https://kampus.cumhuriyet.edu.tr adresinden erişebilecektir. Her bir ders için öğretim elemanlarının haftalık yönlendirmesine göre derslerini çalışacak öğrencilerimiz, bu yönlendirmeye bağlı olarak; kaynakları okuma, raporlama, ödev hazırlama gibi çalışmaları haftalık olarak gerçekleştirebileceklerdir.

 

5.Uzaktan öğretim sisteminde sadece teorik dersler verilecektir. Uygulamalı dersler (laboratuvar, staj, intörnlük vb.) uzaktan öğretim tamamlandığında ayrıca planlanacaktır. 

 

6.Dersler, sisteme otomatik olarak yüklenmiştir.

 

7.Sisteme girmeden önce bilgisayarınızdaki saat ve tarihi kontrol ediniz. Saat ve tarih güncel olmadığı takdirde sisteme girilememektedir.

 

8.Web tarayıcısı olarak chrome, mozilla firefox kullanılmalıdır. Internet Explorer tarayıcısından sisteme girilememektedir. 

 

9.Sistem üzerinden derse devam zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak uzaktan öğretim sisteminde öğrencilerin ders içeriklerini takip etmeleri, yapılacak sınavlar için önemlidir. 

 

10.Sisteme yerleşke içinden veya dışından girilebilecektir.  

 

11.Ara sınavlar online olarak yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilendirme ilerleyen dönemde yapılacaktır. 

 

12.En önemlisi, üniversitelerde bu kadar kapsamlı ilk defa uzaktan öğretim yapıldığından uygulamanın ilk dönemlerinde bazı aksaklıklar olması muhtemeldir. Bu süreçte bulunduğunuz fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu/enstitülerde uzaktan öğretimden sorumlu elemanlar görevlendirilmiştir. Söz konusu olabilecek sorunlar için ilk önce görevlendirilen birim sorumlularıyla iletişime geçmeniz, sistemin sağlıklı işletilmesi için önemlidir. Birim sorumluları, biriminizin web sayfasında duyurulmuştur.
 

AYLARA GÖRE DUYURULAR