Öğrenci Kayıtları Hakkında Duyuru

Duyuru Başlama Tarihi : 31.08.2018 - Duyuru Bitiş Tarihi : 07.09.2018


 

 

 

 

 

 KAYIT İŞLEMLERİ

 

 

 

 

 

Üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleşen  öğrencilerimizin  kesin kayıt işlemleri aşağıda yazılı şekilde  yapılacaktır.

 

-KAYIT  TARİHLERİ :

 

e-kayıtlar 3-5 EYLÜL 2018 tarihleri arasında, üniversiteye gelerek kayıt yaptıracaklar için kayıtlar ise  3-7 EYLÜL 2018  tarihleri arasındadır.

 

 

 

 

-ELEKTRONİK KAYIT  (e-kayıt):

Öğrenciler için e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.  PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile  3-5 EYLÜL 2018   tarihleri arasında Üniversitemize gelmeden https://www.turkiye.gov.tr/  adresinden kaydınızı  online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz.  Online kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri  veya daha sonra  belge getirmeleri gerekmemektedir.

 

 

 

 

-ÜNİVERSİTEMİZE GELEREK ŞAHSEN KAYIT :

Online kayıt yaptırmayan veya yaptıramayan  öğrencilerimiz  3-7 EYLÜL 2018  tarihleri arasında merkez yerleşkede bulunan akademik birim öğrencileri  Üniversitemiz yerleşkesinde bulunan CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TAHA AKGÜL SPOR SALONU’nunda, ilçelerde bulunan akademik birim öğrencileri ise ilgili Müdürlüklere şahsen gelerek  kayıt yaptıracaklardır.   Şahsen kayıt yaptıracak öğrencilerin diploma  ve kimliklerinin  yanlarında olması gerekmektedir.   Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı’na  kayıt yaptıracak öğrenciler;   Üniversitelerin Hastanelerinden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen  rapor almaları (öğrencinin, boy ve kilosunun Sağlık Kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir)  ve bu Sağlık Raporunu  kayıt esnasında teslim etmeleri  gerekmektedir.

 

 

 

 

-KAYIT TARİHİNDE MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLER :

Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olacak öğrenciler de  3-7 EYLÜL 2018  tarihleri arasında   geçici  kayıtlarını yaptıracaklardır.  Bu öğrenciler mezun olduklarına ilişkin belgelerini  28  ARALIK 2018   tarihine kadar ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak, bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir. Bu durumda olup 3-7 EYLÜL 2018   tarihleri arasında  geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları daha sonra yapılmayacaktır.

Süresi  içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

 

 

 

 

İKİNCİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNİN  ÖĞRENİM GİDERLERİ İKİ EŞİT TAKSİTTE ALINACAK OLUP, ÖĞRENCİLER İLK TAKSİTLERİNİ  10-21 EYLÜL 2018 TARİHLERİ ARASINDA ZİRAAT BANKALARININ ATM’LERİNDEN  OKUL NUMARALARI İLE YATIRACAKLARDIR. KAYIT YAPTIRMIŞ OLSA DAHİ ÖĞRENİM GİDERLERİNİ YATIRMAYAN İKİNCİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ KAYIT YAPTIRMAMIŞ SAYILIRLAR.

 

AYLARA GÖRE DUYURULAR