2017-2018 Erasmus+ KA107 ve KA103 Personel Hareketliği Değerlendirme Sonuçları

Duyuru Başlama Tarihi : 21.02.2018 - Duyuru Bitiş Tarihi : 28.02.2018

2017-2018 ERASMUS+ KA107 (ORTAK ÜLKELER) VE KA103 (PROGRAM ÜLKELERİ)

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ SONUÇLARI

Değerli öğretim elemanlarımız ve idari personelimiz,

Cumhuriyet Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü 2017-2018 Erasmus+ KA107 (Ortak Ülkeler) VE KA103 (Program Ülkeleri) Personel Hareketliliği başvurularının değerlendirmeleri sona ermiştir. Sonuçları ekteki dosyadan görüntüleyebilirsiniz.

Yerleştirmeler yapılırken genel puan sıralamasına göre yerleştirme yapılmıştır. Genel puanın eşit olduğu durumlarda kıdem yılı daha yüksek olan personele öncelik tanınmıştır. KA107 yerleştirmeleri yapılırken ilgili personelin tercih sırasına göre gitmeye hak kazandığı ülke belirlenmiştir. Puanı yeterli olduğu hâlde gitmek istediği ülkelerin kontenjanı dolduğu ve uygun diğer ülkelere gitmeyi reddettikleri için bazı personelin yerleştirmeleri yapılamamış, sıradaki adaylara hak tanınmıştır.

Ders verme hareketliliği yalnızca anlaşmalı olunan üniversiteler ile yapılmaktadır. Bu hareketliliğe hak kazanan personel karşı üniversitenin iletişim bilgilerini koordinatörlüğümüzden alabilir.

Eğitim alma hareketliliğinde kurumlar arası anlaşma koşulu aranmamaktadır. Eğitim almaya hak kazanan personel gideceği ülkedeki herhangi bir yükseköğretim kurumundan (bölümü/birimiyle ilgili olmak koşuluyla) alacağı davet mektubu ile hareketlilikten yararlanabilir. Dileyen personel anlaşmalı olduğumuz üniversiteler ile ilgili iletişim bilgilerini koordinatörlüğümüzden alabilir.

Hak kazananlar için önemli tarihler:

27.02.2018 - Kazandığı haktan vazgeçmek isteyen personelin feragat dilekçesini vermesi gereken son tarih

13.04.2018 – Hak elde eden personelin davet mektubu ve eğitim/öğretim planını koordinatörlüğe teslim etmesi için son tarih (Belirtilen tarihe kadar davet mektubu teslim edilmediği takdirde söz konusu personel hakkını kaybedecek ve yedeklere hak tanınacaktır.)

15.05.2019 – Hareketliliğin tamamlanması gereken en geç tarih

* Hareketlilik gerçekleşmeden önce hibenin %80’i, dönüşte ise kalan %20’si ödenecektir.

* Hareketlilik gerçekleşmeden önce koordinatörlüğümüze teslim edilmesi gereken belgeler şunlardır:

- Eğitim/öğretim anlaşması (Teaching/Training Agreement)

- Davet mektubu

- Görevlendirildiğine dair yönetim kurulu kararı (Fakülte, Yüksekokul…)

- Vakıfbank - Euro hesap numarasını gösterir dekont/belge

- Hibe sözleşmesi